Рада прагне співпраці з президентом, а не популістських гасел у країні в стані війни, - Княжицький

Верховна Рада хоче співпрацювати із президентом Володимиром Зеленським, адже країна у стані війни не може залишитись без міністрів оборони, закордонних справ й голови СБУ

Про це народний депутат Микола Княжицький заявив в ефірі програми "Політклуб з Віталієм Портниковим", передає Еспресо.TV

Він коментував те, що Рада не звільнила Клімкіна, Полторака та Грицака. 

"Пам'ятаємо його (Володимира Зеленського, - ред.) виступ у парламенті, де він звинуватив практично весь уряд у недієздатності, що це ті, хто має писати заяви про відставку. Тобто він пропонує їх звільнити, але не пропонує нові кандидатури на ці посади. Це не мирний час. Ми не можемо собі дозволити залишитись без міністра закордонних справ, без голови СБУ й міністра оборони", - розповів Княжицький.

Народний депутат зазначив, що, якби Зеленський запропонував нові кандидатури, "не було б жодних проблем з їхніми призначеннями".

Він наголосив, що новому президенту не вистачає досвіду:

"Він пропонує звільнити міністра закордонних справ, оборони й голову СБУ. Натомість, не пропонує нікого призначити. А це не мирний час".

"Припустимо: беремо не фахівців, завдяки яким гине армія, продовжується окупація України, ми губимо міжнародну підтримку. Якщо ми їх підтримаємо, це буде наша (парламенту, - Ред.) відповідальність. Тому парламент прагне співпраці з президентом й ефективної роботи, а не популістських гасел, коли в країні стан війни", - додав Княжицький.