У Таллінні обговорять “Державу у смартфоні” Зеленського

Радник президента України анонсував зустріч з естонським урядом для обговорення майбутнього проекту з електронного управління країною

Про це повідомляється на офіційному сайті глави держави.

"Одним із важливих напрямів концепції, який обговорювався з експертами, є розвиток електронної ідентифікації в Україні. Ми прагнемо швидко забезпечити громадян надійними, зручними і безпечними засобами електронної ідентифікації. Саме це допоможе українцям у найближчому майбутньому не ходити до чиновників по дозволи та довідки, оформлення соціальної допомоги, реєстрації бізнесу тощо, а отримувати ці послуги, не виходячи з дому чи офісу", - заявив радник президента Михайло Федоров.

Радник додав, що досвід естонських фахівців безцінний. Адже вони не тільки створили власне електронне управління, а й надали проектну допомогу 50-ти країнам світу.Чергова робоча зустріч запланована вже на початку наступного тижня в Таллінні, де представники естонського уряду представлять найкращі практики та рекомендації до проекту концепції "Держава у смартфоні".

За словами заступника голови Державного агентства з питань електронного урядування Олексія Вискуба, нині громадянам вже доступні такі засоби електронної ідентифікації, як електронний підпис, MobileID, BankID, ID-картка, але рівень їх використання залишається дуже низьким. До кінця 2019 року українцям мають бути доступні понад 200 пріоритетних електронних послуг. Але їхні переваги українці відчують лише за умови успішного розвитку е-ідентифікації.