Україна проти Росії: РФ переконує суд ООН, що "Л/ДНР" не терористи

Росія називає "штучною" справу в Міжнародному суді ООН, наміру збивати літак МН17 у неї "не було", а бойовиків на Донбасі РФ озброює "заради захисту від української бойової авіації"

Про це заявила заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль, повідомляє Укрінформ.

Представники Росії в Міжнародному суді ООН фактично повторили все те, що вони говорили ще в понеділок, йдеться у повідомленні.

"Вони заявляють, що в нас "штучний спір", що немає ніяких підстав для використання цих двох конвенцій, на які ми посилаємося, що вони взагалі вважають, що ми використовуємо цей суд як інструмент політичного тиску на Росію, і що взагалі всі проблеми пов’язані з тим, що у нас в 2014 році відбувся "заколот" і більше нічого. І що ми намагаємося робити на всіх фронтах юридичну війну з Росією", - зазначила  Зеркаль. 

За її словами, представники РФ у Міжнародному суді багато говорили про трагедію МН17. Йшлося, зокрема про те, що, ніби, не було наміру збивати Боїнг, а бойовики на Донбасі озброювалися "заради захисту від української бойової авіації".

"Ми почули багато цікавого щодо збиття Боїнга. Вони продовжують наполягати на тому, що бідненькі "ДНР" та "ЛНР" не визнані ніким, як терористичні організації. І крім того, на їхню думку всі обстріли, які вела Україна також тоді підпадають під терористичні акти. Завтра Ви почуєте усі наші відповіді на всі ці питання, і я думаю, що це має стати вже очевидним, що в нас є спір, що у суду є юрисдикція. І ми сподіваємося, що суд розгляне по суті всю нашу справу", - наголосила Зеркаль.