За вбивство 85 людей: у Німеччині колишній медбрат отримав другий довічний термін

Суд в Ольденбурзі в Нижній Саксонії засудив колишнього медбрата Нільса Хегеля до другого довічного терміну за те, що той скоїв 85 вбивств

Про це повідомляє The New York Times.

Суд визнав злочини Хегеля особливо тяжкими. Це означає, що він не зможе претендувати на дострокове звільнення з в'язниці через 15 років ув'язнення. Йому також довічно заборонили працювати за професією. Колишній медбрат вибачився перед родинами своїх жертв.

Спочатку 42-річного Хегеля звинувачували у вбивстві 100 осіб, але в 15 випадках його провину довести не вдалося. Захист наполягав на тому, що він убив 55 осіб і спробував убити 14. Він чинив злочини в період з 1999 по 2005 рік, коли працював медбратом в німецьких містах Ольденбург і Дельменхорст. Хегель вводив їм в кров речовини, від яких у них зупинялося серце, а потім намагався їх реанімувати.

У 2008 році медбрата звинуватили в тому, що той хотів ввести занадто великі дози медикаментів двом пацієнтам. Ще через сім років він зізнався, що вбив шість осіб. Тоді його вперше засудили до довічного ув'язнення. Суд підозрював, що Хегель міг стати винуватцем і інших смертей в лікарні.

Тоді ж він розповідав психіатру, що насправді його жертвами стали близько 90 пацієнтів, але приблизно 60 з них йому вдалося реанімувати. Другий процес у справі Хегеля почали восени 2018 року. У жовтні він зізнався у вбивстві сотні людей.