Наживалися на військових: бійців Нацгвардії годували неякісними консервами

Посадові особи Національної гвардії під виглядом консервів, закуплених за державний кошт, постачали недоброякісну продукцію у військові частини

Про це повідомляє прес-служба Шевченківського районного суду м. Львова. 

Військова прокуратура провела розслідування щодо зловживання посадовцями Нацгвардії службовим становищем під час здійснення державних закупівель продовольства для потреб військових частин та підрозділів НГУ, йдеться у повідомленні.

Зазначається, що протягом 2017-2019 років командування Центральної бази забезпечення закуповувало у військову частину 3078 в Києві рибні та м’ясні консерви, які потім розподілялися по частинах у Львові та Золочеві. Вартість закупівель протягом 3-х років склала 70 млн грн.

Наголошується, що під виглядом інших торгових марок нацгвардійцям постачали неякісну продукцію "Буського консервного заводу".

"Закуплені військовою частиною 3078 рибні консерви та м`ясна продукція були придбані контрагентами у ТзОВ "Буський консервний завод" під видами інших торгових марок, при чому експертні висновки на поставлені партії товарів не відповідали реально поставленій продукції, що свідчить про її неналежну якість, кількість (вагу) інгредієнтів та невідповідність реальному терміну зберігання", - зазначається у судовому провадженні.

Наголошується, що досудове розслідування встановило, що посадовці перераховували бюджетні кошти консервному заводу "з метою подальшого розкрадання бюджетних коштів та їх легалізації".

"Недоброякісна продукція призводить до отруєння військовослужбовців, зниження їх бойової готовності та нанесення економічних збитків державі", - зазначається в клопотанні.

Суддя видав слідчим дозвіл на тимчасовий доступ до речей та документів, які містять банківську таємницю посадовців, які фігурують у справі, з можливістю вилучення (здійснення виїмки) оригіналів та інших документів, необхідних слідству, йдеться в повідомленні.