Теза, що Росія не контролює найманців, лягає в логіку російської пропаганди, - Яременко про заяву Зеленського

Заява про те, що РФ не контролює бойовиків на Донбасі, відповідає напрямку тверджень російської пропаганди про відсутність в Україні військових РФ і вимогам до прямих переговорів із ватажками терористичних "ЛНР" і "ДНР"

Про це заявив у Facebook екс-генконсул України в Стамбулі Богдан Яременко коментуючи заяву президента Володимира Зеленського з приводу загибелі українських військових на Донбасі.

"Ми звинувачуємо Росію в тому, що вона веде проти України війну. І теза про те, що Росія не контролює найманців на Донбасі, прекрасно лягає в логіку російської пропагандистської лінії - нас там нет, а если на Украине хотят мира, то пусть договариваются с Донецком и Луганском", - написав Яременко.

Дипломат також зазначив, що ескалація збройного конфлікту на Донбасі бойовиками навпаки свідчить про те, що Росія їх контролює, адже техніку, зброю, харчі та гроші для ведення бойових дій вони отримують саме від РФ.

"Перш за все, втратити контроль над тими, кого найняв (над найманцями), неможливо. Ти просто припиняєш їх найм - і проблема вирішена. Росія не може втратити контроль над своїми найманцями на Донбасі. Вона їх туди відряджає, займається їх ротацією, годує, одягає, озброює, платить заробітну плату, підписує накази на застосування зброї. Найманці не можуть жити без боєприпасів, харчування, медикаментів, заробітних плат. Відтак Росія контролює їх щосекундно, повністю і безкомпромісно. Збільшення кількості обстрілів і жертв в результаті цих обстрілів, найбільш вірогідно, свідчить не про втрату контролю Росією над найманцями, а навпаки - Росія прекрасно їх контролює, прекрасно їх використовує як важіль у переговорах, а заодно і те, що ніяких змін у "переговірній тактиці" Росії не відбулось", - додав Яременко.