Загострення на фронті: загинули 4 бійця ООС, ще 6 - поранені, 4 - травмовані

У четвер, 6 червня, російські окупанти на Донбасі 16 разів обстріляли українські позиції, в тому числі із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120-мм

Про це повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" загарбники обстріляли позиції Об'єднаних сил неподалік Опитного зі 120-мм мінометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, поблизу Павлополя - з озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем і стрілецької зброї, біля Водяного - з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, під Чермаликом - зі станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї, поряд із Мар'їнкою - з автоматичних станкових гранатометів і снайперської зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" терористи обстріляли українські укріплення неподалік Майорська з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Унаслідок ворожих обстрілів двоє українських військовослужбовців загинули, ще двоє - зазнали поранень. На кожний обстріл Об'єднані сили дали ворогу відсіч. За даними розвідки, 6 червня окупанти втратили одного бойовика вбитим.

Від початку доби 7 червня станом на 7:00 російські найманці обстріляли позиції Об'єднаних сил 7 разів, у тому числі з  важкої артилерії. У районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід" окупанти обстріляли українські позиції біля Павлополя з великокаліберних кулеметів, поблизу Гнутового - зі стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Північ" загарбники обстріляли Об'єднані сили неподалік Новолуганського з артилерійських систем калібру 122 мм і мінометів калібру 120 мм, біля Травневого - з озброєння БМП і автоматичних станкових гранатометів, під Зайцевим - з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Унаслідок цих обстрілів загинули два військовослужбовці Об'єднаних сил, четверо зазнали поранень і ще четверо - травмувань. На кожний обстріл українські підрозділи відповіли ворогам.