Австралійцю заборонили вигулювати свого домашнього улюбленця на вулицях міста. Чому

У місті Вангаратта, Австралія, влада заборонила господареві вигулювати свиню на вулиці

Про це повідомляє The Age.

Меттью Еванс (Matthew Evans) отримав листа від міської ради, в якому йому повідомили, що якщо він продовжить вигулювати свого домашнього вихованця на прізвисько Грант (Grunt) по місту, то отримає штраф за порушення громадського порядку в розмірі 806 австралійських доларів.

Представник міської ради заявив, що вони прийшли до такого рішення після скарг жителів міста на те, що тварина краде їжу у дітей. Він додав, що спроби поліції зловити свиню провокують безліч проблем. Влада відзначила, що розуміє занепокоєння Еванса щодо свого домашнього вихованця, але безпека людей є першочерговим завданням.

У свою чергу, Меттью розповів, що до цього без проблем вигулював Гранта два роки поспіль, а також брав участь в шоу, на яке його запросила міська рада. Він розмістив фотографію попереджувального листа на сторінці свого вихованця в Facebook, де його підтримали багато користувачів.

Council Letter by on Scribd

"Я люблю дивитися на Гранта на вулиці! Я помітив, як він купався в калюжі одного разу, коли я виходив попити кави. Це зробило мій день!" - написав один із коментаторів. Сам Меттью сподівається, що міська рада змінить своє рішення.