"Нацкорпус" спростував причетність до конфлікту навколо харківського ринку "Барабашово"

Націоналістична організація "Нацкорпус" заперечує свою участь у конфлікті навколо ринку "Барабашово" у Харкові, внаслідок якого серйозно постраждав телеоператор Вадим Макарюк

Про це йдеться у їхній заяві.

Згідно з текстом заяви, на вихідних нардеп Олександр Фельдман у ЗМІ поширив неправдиву інформацію щодо подій на ринку "Барабашово", звинувативши Національний Корпус в спробі захоплення магазину підприємця-АТОвця.

"Крім того, сьогодні брехлива адміністрація ТЦ "Барабашово" вдалася до прямого наклепу, заявляючи, що начебто "бійці Національного Корпусу, окрім арматур, колючих предметів, використовували вогнепальну зброю". Їхня прес-служба опублікувала "відео очевидців", де видно, як чоловік відкриває вогонь по людях, зазначаючи, що він "є активістом Національного Корпусу і брав участь в низці партійних заходів", - зазначають у харківському відділенні "Нацкорпусу".

Стрілком назвали голову полтавського осередку організації Анатолія Шияна. "Нацкорпус" наголошує, що ні він, ні інші члени організації не причетні до сутичок на ринку "Барабашово".

Національний Корпус також вимагає від адміністрації ТЦ "Барабашово" спростування неправдивої інформації стосовно участі голови полтавського осередку Анатолія Шияна та усього "Нацкорпусу" в протиправних діях 7-8 червня на ринку "Барабашово" у Харкові".

Ввечері 7 червня на ринку "Барабашово" у Харкові сталися сутички, у яких постраждало 8 людей. Під час конфлікту невідомі побили 36-річного оператора Вадима Макарюка та забрали його відеокамеру. Його доставили до Харківської міської лікарні швидкої допомоги імені Мещанінова. Внаслідок крововиливу в мозок у Макарюка стався інсульт. За словами лікарів, перші три дні після побиття будуть найважчими, наразі вони забороняють турбувати Вадима, він перебуває у реанімації у важкому стані.

10 червня поліція встановила двох нападників на телеоператора Макарюка.