У Парижі оголосили "війну" самокатам. Чому

Влада Парижа обмежить видачу ліцензій компаніям, які займаються прокатом електросамокатів. Крім того, на самокатах буде заборонено кататися в парках і паркуватися на тротуарах

Про це пише Monde.

Так чиновники хочуть боротися з "анархією", яка, на їхню думку, почалася в місті через самокати. Про боротьбу з цими засобами пересування офіційно оголосила мер міста Анн Ідальго.

У Парижі зараз працюють 12 фірм-прокатників самокатів, у деяких з яких навіть однакові назви. Влада хоче скоротити їх кількість до двох-трьох. Чиновники будуть самі вибирати, яким з них дозволити роботу, грунтуючись зокрема на тому, скільки в компанії платять співробітникам, які займаються підзарядкою скутерів.

Крім того, фірми повинні будуть довести, що зможуть полагодити зламаний самокат, а не кинуть його посеред вулиці. Волонтери знаходять кинуті самокати не тільки на вулицях, але навіть на дні Сени. Нещодавно вони виловили звідти 22 самоката.

Ідальго додала, що самокатів стало "занадто багато" на вулицях Парижа - за її оцінками, це близько 20 тисяч штук. При цьому Monde пише, що, швидше за все, ці дані занижені і насправді в місті близько 40 тисяч самокатів. Чиновники вважають прийнятною кількістю по п'ять тисяч штук на кожну фірму.

Влада також обмежать максимальну швидкість самокатів - з 25 км / год до 20 км / год. У місті вже діють штрафи за їзду на електросамокаті по тротуарах і блокування дороги при паркуванні самоката.