У Росії прокурори вимагають до 17 років колонії кримським татарам у першій "справі Хізб ут-Тахрір"

Звинувачення вимагає 17 років для Теймура Абдуллаєва, Рустема Ісмаїлова – 13 років, Узеїра Абдуллаєва і Айдера Саледінова – по 12 років, Еміля Джемаденова – 11 років колонії

Про це повідомляє Крим.Реалії.

У Північно-Кавказькому окружному військовому суді в Ростові-на-Дону звинувачення запросило терміни ув'язнення для фігурантів першої сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір".

Прокурор вимагає 17 років для Теймура Абдуллаєва, Рустема Ісмаїлова – 13 років, Узеїра Абдуллаєва і Айдера Саледінова – по 12 років, Еміля Джемаденова – 11 років колонії.

12 жовтня 2016 року в Криму було проведено обшуки в п'яти мусульманських сім'ях. У результаті обшуків затримано п'ятьох кримських татар, яких звинувачують в участі в забороненій в Росії і анексованому нею Криму організації "Хізб ут-Тахрір": Рустем Ісмаїлов, Узеїр Абдуллаєв, Теймур Абдуллаєв, Еміль Джемаденов, Айдер Саледінов.

6 грудня минулого року стало відомо, що фігурантів сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір" Теймура і Узеїра Абдуллаєвих, Айдера Саледінова, Рустема Ісмаїлова і Еміля Джемаденова етапували в СІЗО російського Ростова-на-Дону.

19 лютого цього року на засіданні Північно-Кавказького окружного військового суду в російському Ростові-на-Дону у сімферопольській "справі Хізб ут-Тахрір" допитали таємного свідка.