У Зеленського кажуть, що перевірили указ про розпуск Ради на конституційність під час його підготовки

Представник президента у Конституційному суді повідомив, що указ президента про дострокове припинення повноважень Верховної ради України відповідає Конституції

Про це представник президента у Конституційному суді Федір Веніславський заявив під час брифінгу, передає Еспресо.TV.

"При підготовці проекту указу про дострокове припинення повноважень Верховної ради України і про призначення позачергових виборів юридична чіткість усіх формулювань була максимально повно вивірена. З точки зору відповідності указу президента Конституції України сумнівів у нас немає", - наголосив Веніславський.

Він зазначив, що указ виданий на підставі Конституції, яка дозволяє президенту України достроково припиняти повноваження Верховної Ради у визначених Конституцією випадках. 

"Президент діє у межах своїх повноважень, закріплених статтею 106, і з дотриманням тої процедури, яка передбачає ухвалення рішення про дострокове припинення повноважень Верховної ради. Було проведено консультації з лідерами депутатських фракцій, з керівництвом парламенту", - зауважив він.

Він також зазначив, що одна з ключових тез, яку команда буде відстоювати у Конституційному суді, полягає в тому, що юридичне обґрунтування, чому саме президент Зеленський застосував своє конституційне право і припинив повноваження Верховної ради, багато разів цитувалося у виступах під час консультацій.