Затриманих окупантами кримських татар звинувачують у тероризмі

Трьом затриманим сьогодні після обшуків кримським татарам ФСБ висунула звинувачення в терористичній діяльності

Про це розповів адвокат Рефат Юнус, передає Крим.Реалії.

ФСБ Росії у Криму висунула звинувачення за ч. 1 ст. 205.5 КК Росії (організація діяльності терористичної організації) трьом затриманим сьогодні після обшуків кримським татарам – голові релігійної громади селища Ізобільне під Алуштою Ленуру Халілову, Руслану Месутову і батькові дружини політв'язня Рустема Ісмаїлова Енверу Омерову.

"Мій підзахисний допитаний як обвинувачений. Йому інкримінують організацію діяльності терористичної організації. Сьогодні ми скористалися ст. 51 Конституції Росії і відмовилися від дачі показань. Оскільки не було можливості детально обговорити і сформувати позицію захисту, поки не бачу сенсу давати будь-які свідчення", – зазначив адвокат Халілова Рефат Юнус.

Він також підкреслив, що Халілов свою провину не визнає.

"У двох словах він мені сказав, що звинувачення йому просто намальовані, шито білими нитками. Участі в будь-якій терористичній організації не брав і її діяльність не організовував. Боротимемося", – сказав адвокат.

Після ранкових обшуків у будинках кримських татар в Алуштинському, Білогірському та Сімферопольському районах затримано 8 чоловіків.

ФСБ Росії заявила, що слідчі заходи проходять у рамках кримінальної справи за ст. 205.5 (організація або участь у діяльності терористичної організації) і стосуються релігійної організації "Хізб ут-Тахрір".

Українські правоохоронні органи відкрили кримінальне провадження через проведення російськими силовиками обшуків у Криму.