Окупаційний суд Криму відправив у СІЗО ще двох затриманих кримських татар

Затриманих ФСБ 10 червня Руслана Нагаєва і Руслана Месутова підконтрольний Росії Київський райсуд Сімферополя відправив під арешт до 5 серпня

Про це повідомляє Крим.Реалії.

Засідання проходили у відкритому режимі, в зал допустили кілька родичів обвинувачених. Близько 100 осіб зібралося під будівлею суду, щоб підтримати чоловіків.

"Ми свої доводи озвучили: двоє неповнолітніх дітей, онкохвора матір, але нікого (суд – КР) це не цікавить. Рішення стандартне і передбачуване: арешт у СІЗО", – сказав адвокат Месутова Сейяр Панич.

Захисник Нагаєва Іслям Веліляєв розповів, що посилався в суді на 4 статтю Женевської конвенції. Однак суд також не почув його доводи. Адвокати мають намір оскаржити рішення суду в апеляційній інстанції.

Месутова ФСБ звинувачує в "організації діяльності терористичної організації" (ч. 1 ст. 205.5 КК Росії), Нагаєва – в "участі в діяльності терористичної організації" (ч. 2 ст. 205.5 КК Росії).

Судові засідання стосовно ще двох осіб, затриманих 10 червня – Ленура Халілова та Ельдара Кантимирова – заплановані сьогодні на 15:00 і 16:00 відповідно.