У Зеленського сподіваються, що КС ухвалить рішення щодо розпуску Ради до 29 червня

Представник президента України в Конституційному суді сподівається, що дострокове припинення повноважень Верховної Ради та призначення позачергових виборів до парламенту буде ухвалено судом раніше, ніж через місяць

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Закон про Конституційний суд України дає на ухвалення рішення з цього питання місяць. Тобто можемо прогнозувати, що не пізніше, ніж 29 червня 2019 року має бути рішення суду, але ми очікуємо його швидше, ми не зацікавлені в затягуванні процесу", - сказав представник президента України в Конституційному суді Федір Веніславський.

Він також зазначив, що не може прогнозувати ситуації, в якій президентський указ буде визнано неконституційним: "Ми не допускаємо можливості визнання указу неконституційним".

Разом з тим, він не очікує рішення КС у цій справі вже у вівторок, "оскільки за процедурою судді після завершення відкритої частини слухань переходять у закриту".

"Не було жодного разу, щоб у день відкриття засідання було рішення. Це дуже малоймовірно", - сказав представник глави держави в КС.

Щодо того, з якою метою приходив до суду президент Зеленський, Веніславський зазначив, що Конституційний суд вирішив проводити слухання за участю представників суб'єкта права на конституційне подання і органу, який видав указ, тобто за участю президента.

"Безпосередньо в запрошенні на ім'я президента України, яке було адресовано за підписом глави КС, президент був запрошений до участі в засіданні Конституційного суду України, - повідомив він. - Він скористався своїм правом і заявив клопотання про те, щоб суд слухав справу за його відсутності при представництві його інтересів представником президента в КС ... на цьому він вважає свою місію виконаною, щоб не чинити тиск на суд".