Єврокомісар в РФ обговорить транзит газу через Україну після 2019 року

Європейська комісія підтвердила візит до Москви 13 червня заступника голови Єврокомісії у справах Енергосоюза Мароша Шефчовича для обговорення питань українського транзиту газу після 2019 року

Про це повідомляє ТАСС.

Повідомляється, що Шефчович відвідає Москву 13 червня "для обговорення транзиту газу після 2019 року, він зустрінеться з міністром енергетики РФ Олександром Новаком, першим віце-прем'єром, міністром фінансів Антоном Сілуановим, а також з представниками підприємницьких кіл".

Нагадаємо, раніше Марош Шефчович зазначив проєвропейський настрій команди нового президента України Володимира Зеленського і заявив про готовність ЄК до співпраці. Зазначимо, що він представляв ЄС на інавгурації Зеленського.

Зеленський провів зустріч з Шефчовичем, в ході якої обговорили, зокрема, газові переговори. Зеленський зазначив, що розраховує на подальшу підтримку Єврокомісії в рамках переговорного процесу між Україною, ЄС та РФ з метою укладення контракту на транзит російського природного газу по газопроводах України після 2019 року.