Футбол на кістках: на будівництві стадіонів ЧС-2022 у Катарі загинуло 1400 робітників

На будівництві стадіонів для чемпіонату світу з футболу 2022 року у Катарі загинуло 1400 робітників з Непалу

Про це повідомляє Arab News.

Уряд Непалу підтвердив, що багато непальських робітників загинули, допомагаючи будувати футбольні стадіони для чемпіонату світу 2022 року, який відбудеться у Катарі.

Документальний фільм німецької телекомпанії WDR розповів про складне становище робітників, які живуть в жахливих умовах і працюють на небезпечних будівельних майданчиках.

Представник міністерства праці Нараян Рагмі заявив, що не знав про документальний фільм, але підтвердив факт загибелі непальців.

За даними уряду Непалу, внаслідок нещасних випадків і поганих умов життя на будівництві у Катарі щорічно гине близько 110 непальських громадян. Сім'ї загиблих робітників повідомили WDR, що вони не отримали жодної компенсації від Катару.

Барун Гіміра, правозахисник і адвокат з Непалу, зазначив, що роботодавці у Катарі не змогли створити належних умов праці.

За його словами, до 1300 мігрантів щодня прямують з Непалу на робочі місця у Перській затоці і значна їх частина потрапляє у Катар. Він заявив, що до Непалу щодня доправляють кілька загиблих робітників.