ГПУ погодила підозру італійцям, які воювали на стороні "ДНР"

Прокуратура Донецької області погодила заочне повідомлення про підозру двом громадянам Італії, які воювали на боці бойовиків "ДНР"

Про це повідомляє в Facebook прес-секретар генерального прокурора України Ларису Сарган.

Прокуратура Донецької області погодила заочне повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст.260 (участь у не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях) Кримінального кодексу України, 43-річному та 30-річному громадянам Італії, які брали участь у бойових діях на боці терористичної організації "ДНР".

В ході досудового розслідування встановлено, що в 2014 році громадяни Італії прибули в місто Ясинувата Донецької області для добровільної служби на терористів у складі одного з незаконних збройних формувань. В їхні обов'язки входило збройне чергування на блокпосту та виконання бойових завдань, поставлених керівництвом.

В даний час досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Найближчим часом прокуратура звернеться до суду за дозволом на затримання підозрюваних з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.