Гройсман зажадав звільнення керівників депо Укрзалізниці через жахливий рухомий склад

Керівники мають випускаюти на лінію, на маршрут те, на чому вони самі хотіли би їздити

Про це заявив прем'єр Володимир Гройсман на засіданні уряду, повідомляє Еспресо.TV.

Будівництво доріг і розвиток Укрзалізниці - два надзвичайно важливі інфраструктурні напрямки для економічного зростання і комфорту в країні, зазначив Гройсман.

"Всі ми є користувачами українських доріг, і у мене виникає питання: з якої причини їх раніше не ремонтували? І я ніколи не міг знайти на це питання відповідь", - зазначив прем'єр.

Гройсман наголосив, що дороги в Україні перебувають в "недоброму стані", вони потребують і капітального ремонту, і реконструкції.

"Ми у 2017-2018 році побудували 6 тис. 800 км доріг, а за попередні 10 років на багато менше. В Україні не було ні плану дій, ні стратегії, ні механізмів фінансування", - наголосив Гройсман.

За словами прем'єр-міністра, до 2021 року всі обласні центри з'єднають гарними дорогами з виходом на транснаціональні коридори.

Крім того, пасажирам "Укрзалізниці" треба надавати якісні послуги, зазначив голова уряду.

"Хочу почути від керівництва компанії стратегію розвитку залізниці", - наголосив він.

Гройсман нагадав про кричущі факти, які оприлюднюють у ЗМІ і соцмережах про жахливий стан рухомого складу залізниці.

"Тих керівників депо, які випускають на лінію у неналежному стані рухомий склад, треба дуже швидко викидати з займаних посад. Вони мають розуміти: те, що вони випускають на лінію, на маршрут - це те, на чому вони самі хотіли би їздити", - наголосив прем'єр-міністр.

Гройсман наголосив, що  уряд створив для залізничників всі умови, щоб бути ефективними перевізниками.