Марін Ле Пен постане перед судом за публікацію фото звірств "ІД"

Лідер правої французької партії "Національне об'єднання" Марін Ле Пен постане перед судом за публікацію в соціальних мережах фотографій звірств бойовиків терористичної організації "Ісламська держава"

Про це повідомляє The Local.

Ле Пен в грудні 2015 року опублікувала фотографії з наслідками злочинів "ІД", це було через кілька тижнів після того, як джихадмсти вбили 130 осіб в результаті нападів в Парижі.

Вона твітнула зображення після того, як французький журналіст порівняв групу "Ісламська держава" і її партію.

На одному з фото зображено тіло Джеймса Фоулі, американського журналіста, обезголовленого сунітськими екстремістами.

На іншому зображений чоловік в помаранчевому комбінезоні, збитий танком, а на третьому - йорданський пілот, якого заживо спалили в клітці. "Це - ІДІЛ!", - написала тоді Ле Пен.

Суддя в західному передмісті Парижа Нантері ухвалив рішення, що лідер "Національного об'єднання" має постати перед судом за звинуваченням у поширенні "повідомлень, які підбурюють до тероризму або порнографії і можуть завдати серйозної шкоди людській гідності" і які можуть бути доступні до перегляду неповнолітніми.

Звинувачення передбачають максимальний термін позбавлення волі на три роки і штраф в розмірі 75 000 євро.

Минулого році слідчий суддя закликав Ле Пен пройти психіатричні тести в зв'язку з твітами про ІДІЛ. Ле Пен назвала справу проти неї порушенням її свободи вираження думок.