Майже без сірої зони: Об'єднані сили закріпилися на нових позиціях за 250 метрів від Донецька

Відстань між позиціями сил ООС та російськими окупаційними військами на напрямку окупованого смт Олександрівка подекуди складає усього декілька сотень метрів

Про це повідомляють у прес-службі Операції об'єднаних сил.

Близько місяця тому воїни окремої механізованої бригади ім. Короля Данила обладнали низку спостережних постів на околицях Мар'їнки. 

"Відтак, українські піхотинці щоденно здійснювали інженерне дообладнання позицій, їх укріплення та розбудову. Зараз, на напрямку у бік окупованого смт Олександрівка, силами піхотинців зведено повноцінні опорні пункти підрозділів", - йдеться у повідомленні.

Завдяки зміцненню позицій, підрозділи операції Об'єднаних сил надійно контролюють визначену ділянку відповідальності фактично впритул до Донецька. Відстань між позиціями сил ООС та російськими окупаційними військами на цьому напрямку подекуди складає усього декілька сотень метрів.

"Розвідники бригади зайшли в так звану "сіру зону", для того щоб покращити своє тактичне положення — відсунути свою глибину від місцевого населення. Цей план розроблявся командуванням бригади та вищим командуванням. Спланували, розробили все до деталей та виконали. Це важливо, адже забезпечує більшу безпеку для населення, воно знаходитиметься набагато дальше від лінії зіткнення. Це перш за все безпека людей. Це також покращує і наше положення, звідси краще спостерігати за ворогом і контролювати його дії. А ще кожна, навіть маленька перемога мотивує бійців, мотивує їхній дух. Вони розуміють, що не стоять на місці, а по трішки повертають наші землі. На справді, це дуже мотивує", - розповідав пресофіцер бригади Назар Ільницький "АрміїFM".