У Мінрегіоні знайшли нове місце для Адміністрації президента й урядового кварталу

У Мінрегіонрозвитку, будівництва та ЖКГ знайшли місце, куди із центру Києва може бути перенесено урядовий квартал

Про це заявив заступник міністра Лев Парцхаладзе, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Мінрегіон запропонує президенту Зеленському проект будівництва адміністративного та ділового кварталу "Київ Сіті" на території промзони "Теличка", що в південній частині Києва, йдеться у повідомленні.

"Обов'язково запропонуємо. Я вважаю, що це має бути один із символів змін у країні", - зазначив Парцхаладзе

Зазначається, що площа цієї промзони становить приблизно 100 га і туди цілком реально перенести не лише Адміністрацію президента, а й інші урядові будівлі.

На переконання посадовця, вивільнені приміщення в центрі столиці можна буде продати, наприклад, під готелі, культурні центри або житло.

"В центрі міста стане більш комфортно, буде набагато менше заторів на шляху на роботу та з роботи, буде різкий поштовх розвитку туризму", - наголосив Парцхаладзе.

За словами заступника міністра, реалізація такого проекту вирішить проблему рівномірного завантаження лівого та правого берегів, а використання сучасних технологій і підходів до проектування приміщень, зокрема Open space, могли б збільшити щільність завантаження людей на 30-40% і підвищити ефективність праці. 

Парцхаладзе зазначив, що масштабний проект "Київ Сіті" на Теличці неодноразово пропонували на розгляд міській владі з 2003 року - з того часу він так і не здобував належної підтримки можновладців.