Жадан, Андрухович, Чубай, симфонічний оркестр та мюзикл серед гір: які сюрпризи підготували організатори форуму "Via Carpatia"

Про програму цьогорічного форуму “Via Carpatia” розповів його ініціатор, народний депутат, голова комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький

За словами ініціатора форуму, цьогоріч головною подією “Via Carpatia” стане міжнародна конференція “Коло Вінценза”. 

Про це пише Еспресо.TV.

“Цей форум буде несхожим на попередній. Буде відбуватися велика конференція, де буде обговорюватися ситуація в якій зараз знаходиться Україна. Ціла пленарна сесія буде називатися “Україна на переломі”. Обговоримо також  міжнародні події, адже минуло 30 років від падіння Берлінської стіни. Буде  дуже багато гостей з різних країн Європи, зокрема з Польщі, Румунії, Литви. Серед учасників конференції - представники Європарламенту, українського уряду та парламенту”, - наголошує Княжицький. 

Доповнить це все багата культурно-мистецька програма, розподілена на три дні: театру, поезії та музики”. 

“У День поезії ми покажемо проект пам’яті великого українського поета Грицька Чубая. Його діти, Тарас та Соломія Чубай, а також Юрій Андрухович, Іван Малкович, Сергій Жадан виконуватимуть пісні на вірші як Чубая, так і інших поетів. Це буде дуже цікавий та фантастичний проект”, - розповідає ініціатор форуму. 

Також на гостей фестивалю чекає чимало мистецько-культурних вражень. Мюзикл “Гуцулка Ксеня” режисер Ростислав Держипільський поставить просто неба, серед Карпатських гір. Видатні українські композитори Мирослав Скорик та Іван Небесний разом з оркестром “INSO-Львів” підготували спеціальну симфонічну програму для гостей форума. 

“Програма буде надзвичайно насиченою та цікавою”  - запевняє Микола Княжицький та запрошує всіх завітати до Верховини вже цього вікенду. 

Програму форуму “Via Carpatia” презентували його ініціатори сьогодні у культурно-артистичному просторі “Підземний Перехід Ваґабундо” в Івано-Франківську. У презентації взяли участь Голова Комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький, директор форуму Михайло Крупієвський, письменник Юрій Андрухович та голова Верховинської Райради Іван Шкіндюк.

Цьогоріч Міжнародний форум "Via Carpatia” відбудеться вдруге у мальовничому гуцульському селищі Верховина з 14 до 16 червня. Більше інформації на сайті viacarpatia.org.