Справа Межигір'я: Ющенко звинувачує слідчого ГПУ у "конфлікті інтересів"

Експрезидент України Віктор Ющенко звинувачує слідчого ГПУ, який висунув йому підозру щодо резиденції "Межигір'я", у конфлікті інтересів

Про це Ющенко написав у Facebook.

"Повідомляючи мені про підозру, слідчий Смітюх Олександр Федорович не повідомив свого керівника Сергія Горбатюка про реальний конфлікт інтересів вартістю майже $1 млн", - написав він.

Так, Смітюх Олександр Федорович є близьким родичем (племінник) Смітюха Григорія Євдокимовича - українського політика, члена Партії регіонів, який за часів Леоніда Кучми був заступником Керівника Державного управління справами.

Так, за словами Ющенка, за часів перебування на цій посаді Григорій Смітюх видав ордер на квартиру за адресою: м. Київ, вул. Інститутська, 18-А.

Однак потім, при зміні влади, за часів президентства Ющенка, розпорядження про надання цього житла було скасовано.

"Надалі щодо вказаної квартири було ініційовано ряд судових справ в яких сторонами виступають ТОВ "СІГОО" (35532873), та ТОВ "Міжнародна компанія "Антарес" (20056770) кінцевим бенефіціаром яких є Смітюх Григорій Євдокимович. орієнтовна ринкова вартість квартири станом на сьогодні становить приблизно $940 тис доларів", - написав Ющенко.

На думку екс-президента, наявність цих родинних відносин між Смітюхами свідчить про наявний реальний конфлікт інтересів у кримінальних провадженнях проти нього.

Ющенко вже вернувся до ГПУ щодо проведення перевірки вказаних обставин.