12% українців планують виїхати на роботу за кордон, - опитування

За даними соціологічного опитування, більшість заробітчан має намір повернутися в Україну

Про це йдеться у підсумках опитування, проведеного компанією Research & Branding Group.

Опитування, проведене у травні 2019 року, показало, що більшість мешканців України – 80% - найближчим часом не планують виїжджати на роботу за кордон.

Такий намір мають 12% українців, і більшість з них (9%) планують повернутися в Україну (проти 3%, які хотіли б залишись за кордоном назавжди).

Найчастіше бажання виїхати на роботу за кордон простежується серед чоловіків, а також серед людей до 30 років. Плани залишитись за кордоном характерні в однаковій мірі для чоловіків і жінок, а також для всіх представників вікових категорій до 50 років.

Щодо географічного розташування, тип населеного пункту не впливав на результати опитування. Однак найчастіше працювати за кордоном планують мешканці Західної України.

Більшість з тих, хто планує виїхати, - 47% не мають уподобань щодо сфери діяльності та орієнтуватимуться за обставинами.

24% з них обрали варіант "будь-яке працевлаштування" і лише 9% -"тільки за спеціальністю". Серед бажаючих працювати лише за спеціальністю переважна більшість чоловіків, а також людей до 40 років.

Опитування проводилось з 21 по 30 травня серед 2001 респондента віком від 18 років.