Під час конфлікту на "Барабашово" були присутні до 10 осіб з "Нацкорпусу", - Немічев

7 червня під час силового зіткнення, в якому постраждало дев’ять осіб, а місцевий журналіст Вадим Макарюк був побитий і відтоді перебуває в реанімації, були присутні до 10 осіб з "Національного корпусу"

Про це журналістам повідомив глава Харківського "Нацкорпусу" Костянтин Немічев, передає Главком.

"Там було до 10 чоловік, було реально важко людей зібрати", - заявив він і зізнався, що туди приїхав після інформації про побиття журналіста.

Після громадського резонансу "Національний корпус" змінив думку про свою присутність під час конфлікту, і 13 червня в заяві журналістам вони повідомили, що "Представники "Нацкорпусу" не були присутні 7 червня на території ринку, хоча, в цілому підтримують спротив підприємців".

Як раніше заявляли в адміністрації ТЦ "Барабашово", "Національний корпус" брав участь в силовому конфлікті на території ТЦ.

Більше того, серед інших переслідувачів Вадима Макарюка і нападників на нього є й інші активісти "Національного корпусу", відзначають в адміністрації ТЦ.

Адміністрація "Барабашово" сприяє правоохоронним органам у розслідуванні конфлікту, який стався 7 червня, щоб всі винні сторони були притягнуті до відповідальності.

Нагадаємо, конфлікт стався, коли група активістів "Національного корпусу" захопила магазин, який орендував підприємець, ветеран АТО.

"Речі були просто виставлені, коли орендар прийшов і його не пустили, він звернувся до ветеранських організацій, побратимів по допомогу, адміністрація ринку викликала поліцію", - сказано в заяві прес-служби ТЦ.

Там наголошують, "Нацкорпус" блокував вхід, хоча орендар показував документи, що підтверджують законність дій підприємця. За даними адміністрації, силовий конфлікт спровокували представники "Національного корпусу", у яких була з собою арматура, "тупі і колючі предмети".

Раніше після громадського резонансу "Національний корпус" заявляв, що їхніх активістів під час конфлікту на "Барабашово" не було.