"Корисні ідіоти" роздмухують недовіру до українських політиків, - Захаров

Головна причина наших бід є знецінення українських інституцій та політиків, знецінення один одного шляхом поширення дифамаційних повідомлень

Про це сказав правозахисник Борис Захаров під час виступу на ІІ Міжнародному форумі Центральної та Східної Європи Via Carpatia 2019, який проходить в смт Верховина на Івано-Франківщині, передає Еспресо.TV.

"Головна причина наших бід є знецінення українських інституцій та політиків, знецінення один одного шляхом поширення дифамаційних повідомлень, порушення сумнівних справ. Провідна роль тут належить різноманітним корисним ідіотам, антикорупційним активістам, які роздмухують недовіру до українських політиків, говорять про провали реформ. Лише до певної міри, деякі такі речі є правдивими. Хтось робить це свідомо за гроші, хтось від нерозуміння ситуації", - сказав Захаров.

За його словами, Українська Гельсінська спілка з прав людини проаналізувала декілька справ, які розслідує Національне антикорупційне бюро. Аналіз показав, що ці кілька справ побудовані на «абсолютно порожніх даних». Натомість постійне поширення антикорупційними активістами таких повідомлень про нібито високий рівень корупції знищує довіру до влади.

"Мені здається, що треба припиняти колотнечу, розуміти, хто наш ворог і намагатися не дискредитовувати одне одного", - додав Захаров.