Дружину ізраїльського прем'єра оштрафували на 14 тис. євро за страви з дорогих ресторанів

Суд визнав дружину ізраїльського прем'єр-міністра Беньяміна Нетаньягу Сару винною у розтраті державних коштів та оштрафував її на 14 тис. євро

Про це повідомляє DW.

Сару Нетаньягу зобов’язали сплатити штраф і компенсувати державі 55 тис. шекелів (майже 14 тис. євро) за замовлення дорогих страв та напоїв у ресторанах.

Відповідне рішення у неділю, 16 червня, ухвалив суд в Єрусалимі, затвердивши угоду про визнання вини між Сарою Нетаньягу та прокуратурою.

Сару Нетаньягу звинувачували в тому, що з 2010 по 2013 рік вона десятки разів замовляла дорогі страви в ресторанах, витративши на це 43 тис. євро. Гроші на оплату їжі були отримані з канцелярії прем'єр-міністра при тому, що в його будинку працював особистий кухар, чиї послуги також оплачувалися з держбюджету.

В обвинувальному висновку йдеться, що Нетаньягу навмисно скористалася необізнаністю співробітників канцелярії, однак обвинувачення у шахрайстві з неї зняли.

Дружина ізраїльського прем'єра неодноразово заявляла про свою невинуватість. Її адвокати зазначали, що замовлення в ресторанах робили треті особи "всупереч бажанню Сари Нетаньягу", а до послуг кухаря вдавалися тільки через офіційні заходи, а не для особистих потреб родини Нетаньягу.

Наглядові служби ще у 2015 році повідомляли про високі витрати родини прем'єр-міністра. За даними ЗМІ, дружина прем'єра також кричала на прибиральників у резиденції, один з них подав позов проти неї за погане поводження.

Беньямін Нетаньягу вступився за свою дружину. Він заявив, що її критикує будь-хто, хто не отримав бажану посаду або був звільнений.