Гуцульщина - перлина не тільки України, а й Центральної та Східної Європи. Форум Via Carpatia проводиться для відновлення цього краю як культурної столиці

Про це в неділю, 16 червня 2019 року, сказав ініціатор Форуму Via Carpatia, Голова Комітету з питань культури і духовності, Микола Княжицький під час фестивалю "Полонинське літо" у селі Верхній Ясенів на Прикарпатті

"Розвиток цього регіону завжди був пов'язаний з традиційним промислом, вівчарництвом зокрема. Видатні українці Грушевський, Леся Українка, Франко вважали Гуцульщину духовним центром. Коли вони приїжджали сюди - вони привертали увагу до цієї місцевості. Проводячи Via Carpatia, ми відновлюємо цю традицію", - заявив Княжицький.

Він зазначив: проведення таких культурних заходів як Via Carpatia, куди приїжджає цвіт сучасної інтелігенції, українські та європейські політики - привертає увагу до проблем Карпатського регіону.

"Ми відновлюємо Верховинщину, як духовний та культурний центр Східної та Центральної Європи. А за цим слідуватиме й економічний розвиток", - впевнений Княжицький.

Нагадаємо, у Верховині на Прикарпатті з 14 червня триває ІІ Міжнародний Форум Центральної та Східної Європи Via Carpatia. В рамках Форуму проводиться низка культурно-мистецьких заходів та міжнародна конференція "Коло Вінценза".

Ініціатор Форуму - голова Комітету Верховної Ради з питань культури і духовності Микола Княжицький.

16 червня в рамках Форуму в селі Верхній Ясенів проходить традиційне гуцульське свято вшанування вівчарської праці - "Полонинське літо".