В РФ поблизу Пензи сталося масове побоїще росіян з ромами: є жертви

У Пензенській області Російської Федерації у селі Чемоданівка Бессоновського району відбулися масові зіткнення на національному підґрунті між місцевими мешканцями та ромами

Внаслідок зіткнень і бійки, в якій 13 червня брали участь близько 200 чоловік, загинув один 33-річний етнічний росіян, ще чотирьох поранено. Один чоловік перебуває в украй важкому стані в реанімації, розповідає NEWSru.com.

Наступного дня близько 1,5 тис. жителів Чемоданівки прийшли на сільський схід, де обговорювалася ситуація, що склалася, а потім вони перекрили федеральну трасу М-5 "Урал", аби привернути увагу федеральної влади до того, що відбувається в селі.

Наразі в усьому Безсонівському районі впроваджено поліцейський план "Вулкан-1". Він передбачає попередження і припинення злочинів проти громадської безпеки. За планом "Вулкан-1" весь особовий склад залучається до припинення масових заворушень у населених пунктах, таборах вимушених переселенців або інших територіях.

Люди в Чемоданівці знаходяться в своїх будинках, вулиці села патрулюються співробітниками правоохоронних органів. Десятки слідчих проводять на місці слідчі дії - обшуки, затримання, допити і т.д.

Як пише "Пензенська правда", вже встановлено усіх учасники конфлікту, трьох людей затримано. Найближчим часом наслідком буде вирішуватися питання про обрання їм запобіжного заходу.

За повідомленнями з соцмереж, приводом до конфлікту став розголос про нібито сексуальні домагання до російських-дівчат підлітків, що відпочивали на ставку. Водночас у ромській громаді таку інформацію заперечують й причиною бійні називають звичайни "побутовий конфлікт", який можна було владнати мирним шляхом.