Тереза Мей може зустрітися з Путіним на саміті G20, щоб почати "відлигу", - The Times

На думку британських ЗМІ, прем'єр-міністр Великої Британії розглядає імовірність особистої зустрічі з президентом Росії під час саміту G20, щоб започаткувати налагодження відносин між країнами

Про це повідомляє Reuters з посиланням на The Times.

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей може зустрітися з президентом РФ Володимиром Путіним на саміті G20 в Японії, щоб зробити крок до "відлиги" у відносинах двох країн до приходу до влади в Британії нового прем'єра.

Зазначається, що зустріч з Путіним матиме місце лише у разі, якщо у неї буде мета.

Остання зустріч Путіна і Мей відбулася на саміті G20 в Аргентині у листопаді 2018 року, коли президент Росії підійшов до прем'єра Великої Британії неофіційно.

Відносини Великої Британії і Росії різко погіршилися після отруєння полковника російської військової розвідки Сергія Скрипаля та його доньки Юлії у Солсбері в березні 2018 року нервово-паралітичним агентом "Новачок".

У спробі вбивства Скрипаля Мей звинуватила Росію, яка заперечує будь-яку причетність до даного інциденту.

У цьому конфлікті cоюзники Британії в Європі і США стали на бік Мей, за чим почались санкції і найбільш масштабна з часів холодної війни висилка російських дипломатів, на що Росія також відповіла висилкою західних дипломатів.