У Зеленського вимагають від Ради передати всі документи про чисельність коаліції

Адміністрація президента Зеленського вимагає від Верховної Ради надати всі доказові документи у справі конституційності указу про розпуск парламенту

Про це заявив представник президента у Раді Руслан Стефанчук, повідомляє РБК-Україна.

Стефанчук попросив Верховну Раду прискорити передачу цих документів, йдеться у повідомленні.

"Хотів би звернути увагу народних депутатів, що зараз проводиться слухання КСУ щодо визнання неконституційним указу президента про розпуск парламенту. Ми внесли прохання на ім'я Верховної Ради щодо надання низки документів: копій, стенограм, переліку фракцій, копій засідань секретаріатів і т.д. Ми хотіли отримати всю необхідну доказову базу, яка потрібна для розгляду питання по суті. Дуже просимо прискорити надання цих документів", - заявив Стефанчук. 

Представник президента наголосив, що на звернення Адміністрації президента у Верховній Раді відповіли "відпискою" про те, що звернення зареєстровано і потребує продовження зазначеного строку для опрацювання.

Зазначається, що голова Ради у свою чергу відповів, що не має повноважень визначати чисельний склад коаліції. Проте апарат парламенту надасть Адміністрації президента копії документів про чисельність фракцій та заяви депутатів про вихід із коаліції, які вже були передані до Конституційного суду, йдеться у повідомленні.