Україна висловила РФ протест через вирок фігурантам "справи Хізб ут-Тахрір"

Міністерство закордонних справ України висловило Росії протест через засудження фігурантів першої сімферопольської групи "справи Хізб ут-Тахрір" громадян України кримськотатарського походження

Про це йдеться у заяві МЗС України.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест Російській Федерації у зв'язку з неправомірним вироком Північно-Кавказького окружного військового суду, оголошеним у місті Ростов-на-Дону 18 червня громадянам України Тимуру Абдуллаєву, Узеіру Абдуллаєву, Рустему Ісмаілову, Емілю Джемаденову, Айдеру Саледінову за сфабрикованими звинуваченнями в участі у діяльності терористичної організаці", - йдеться у заяві.

В МЗС зауважили, що як і у попередніх випадках, т.зв. "суд" відкинув аргументи сторони захисту щодо відсутності доказової бази і складу злочину у діях п'яти українських громадян - фігурантів т.зв. "сімферопольської справи Хізб ут-Тахрір".

Нагадаємо,  Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону призначив фігурантам першої сімферопольської групи "справи Хізб ут-Тахрір" Теймуру Абдулаєву, Рустему Ісмаїлову, Узеїру Абдулаєву, Емілю Джемаденову і Айдеру Саледінову покарання у вигляді позбавлення волі на строки від 12 до 17 років.