В уряді хочуть зробити металеві стовпчики на тротуарах обов’язковими

Перед пішохідними переходами для безпеки людей у разі затвердження відповідної норми державних будівельних норм встановлюватимуть спеціальні огородження - металеві стовпчики

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе у Facebook.

“Думаю, багато хто помічав, що на вулицях Києва та інших міст біля пішохідних переходів почали з’являтися спеціальні огородження - металеві стовпчики. Вони дуже потрібні, щоб підвищити безпеку пішоходів, адже у разі наїзду авто або іншої надзвичайної ситуації вони можуть притримати удар та зменшити наслідки аварії, тим самим врятувавши людям життя”, - пояснив він.

“У нових змінах в ДБН щодо вулиць і доріг ми прописали обов’язковість їх влаштування на всіх тротуарах біля пішохідних переходів в одному рівні. Сподіваюсь, найближчим часом ця норма буде прийнята як обов'язкова. Вона стосуватиметься як нового будівництва доріг, так і реконструкції та капремонту існуючих.

Зараз вже діє аналогічна норма, відповідно до якої всі зупинки громадського транспорту мають обов’язково проектуватися із захисними огороджувальними стовпчиками”, - додав .

Зміни у ДБН В.2.3-5:2018 “Вулиці і дороги населених пунктів” розробляються ДП “ДерждорНДІ”.