Чубаров закликав зібрати Радбез ООН заради безпеки кримських татар та українців у Криму

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров звернувся до української влади та президента України із закликом ініціювати термінове засідання Ради безпеки ООН через ситуацію в анексованому Криму

Про це він повідомив у своєму відеозверненні у Facebook.

"Я хочу закликати українську владу, міністра закордонних справ України, новообраного президента. Потрібно терміново скликати засідання Ради безпеки ООН через брутальне невиконання Росією всіх попередніх рішень: і Генеральної Асамблеї ООН, і міжнародного суду ООН, яке було ухвалене ще 2 роки тому, щодо скасування рішення стосовно заборони діяльності Меджлісу кримських татар, рішення морського трибуналу, рішення ЄСПЛ щодо Едема Бекірова. Потрібно негайно збирати Радбез ООН і обговорювати питання надання гарантій безпеки кримськотатарському народу, громадянам України, які живуть на тимчасово окупованій кримській землі", – заявив він.

Чубаров також наголосив на необхідності провести таке засідання в найближчі дні.

"Інакше ми не зупинимо Росію і залишимо кримськотатарський народ один на один з нею. Це буде неправильно, так не повинно бути", – сказав Чубаров.