Україна поглиблює співпрацю з Китаєм

Своє представництво у Києві відкрила “Open Gate China”.

“Open Gate China” - організація, яка є місточком між Урядом Китаю та китайським товариством за кордоном. Працює у більш ніж 50-ти країнах світу. Відтепер - і в Україні. Віце-Президент профільної китайської асоціації Сонг Джінгву та Президент громадської спілки “Відкритий Китай” Микола Петренко підписали Меморандум про співпрацю.

“В України та Китаю — гарні дружні відносини. Я пам'ятаю слова вашого нового Президента Володимира Зеленського, який заявив що Китай велика країна, і Україна готова з нами співпрацювати. І зараз дуже гарний час для цього. Сподіваюся, що на основі підписаного Меморандуму, у нас будуть дуже насичені взаємовідносини", - каже Сонг Джінгву, Віце-Президент “CPAFFC”.

 

В “Open Gate China” мають намір тісно співпрацювати з Торгово-промисловою палатою та посольством Китаю в Україні. Тут допомагатимуть українським підприємцям налагоджувати міжнародні зв'язки з китайськими партнерами та освоювати новий ринок. У планах розширити економічне, науково-технічне та та культурне співробітництво.

“Наші іноземні колеги неодноразово висловлювали зацікавленість у співробітництві у дуже різноманітних сферах. Починаючи від мистецтва, обміну інформаційними проектами, навчання, освіти тощо. Будемо співпрацювати і в технологічних сферах”, - говорить Віце-Президент ГС “Відкритий Китай” Юлія Висоцька.

 

Китай для України є стратегічним партнером, товарообіг з цією країною зростає з року в рік. За підсумками минулого року він сягнув майже 10 мільярдів доларів. За прогнозами Уряду Володимира Гройсмана за 5 років він може зрости до 20 мільярдів.