Авіакатастрофа MH-17: США закликали РФ забезпечити, аби підозрювані постали перед судом

Держдеп США закликає РФ поважати і дотримуватися Резолюції Ради Безпеки ООН 2166 (2014) і забезпечити, аби всі обвинувачені особи, які наразі знаходяться в РФ, постали перед судом

Про це йдеться у заяві держсекретаря США Майкла Помпео, передає сайт Держдепу.

"Ми нагадуємо вимогу Ради Безпеки ООН про те, щоб "винні були притягнуті до відповідальності і щоб всі держави в повній мірі співпрацювали з зусиллями по встановленню відповідальності". Всі ті, кому сьогодні пред'явлені звинувачення, були членами очолюваних Росією сил на сході України. Ми закликаємо Росію поважати і дотримуватися Резолюції Ради Безпеки ООН 2166 (2014) і забезпечити, щоб всі обвинувачені особи, що знаходяться в даний час в Росії, постали перед правосуддям", - йдеться у повідомленні.

Помпео запевнив, що США повністю підтримують роботу влади Нідерландів і Об'єднаної слідчої групи (JIT), незалежного кримінального розслідування, проведеного Нідерландами, Австралією, Бельгією, Малайзією і Україною.

Нагадаємо, 19 червня, Спільна слідча група, яка розслідує збиття над Україною літака MH17, яке сталося 17 липня 2014 року, назвала на прес-конференції у Нідерландах 4 підозрюваних:

  1. громадянина Російської Федерації Гіркіна І.В.
  2. громадянина Російської Федерації Дубінського С.М.
  3. громадянина Російської Федерації Пулатова О.Ю.
  4. громадянина України Харченка Л.В.