Мобільні оператори готові скасувати 28-денну тарифікацію, але пропонують альтернативи

"Київстар", lifecell та "Vodafone Україна" визнали наявність проблеми, але не всі хочуть відмовитись від 4-тижневого розрахункового періоду

Про це повідомила державний уповноважений Антимонопольного комітету України (АМКУ) Марія Процишен, передає "Інтерфакс-Україна".

"Розглядали сьогодні комітетом рекомендаційні роз'яснення для всіх трьох операторів мобільного зв'язку. З позитиву - кожен оператор визнав, що проблема справді існує, і готовий її виправляти. Однак не всі оператори хочуть забирати 28-денний розрахунковий період (кажуть, окремим абонентам дуже до смаку такі тарифні плани), але готові зробити альтернативні пропозиції для розрахункового періоду в місяць", - зазначила Процишен.

Вона також сказала, що оператори готові в кожному тарифному плані зазначати вартість за один день для забезпечення порівняльної спроможності споживача.

АМКУ оголосив перерву у цій справі до 27 червня 2019 року.

"Я не можу прогнозувати, яке остаточне рішення ухвалить комітет, однак упевнена, що так, як є, не залишиться. Буде точно прозоріше, краще і зручніше для абонента", - підсумувала Процишен.

У листопаді 2018 року АМКУ відкрив справу проти "великої трійки" мобільних операторів за скорочення дії тарифів на мобільний зв'язок до 28 днів.

У серпні 2018 року lifecell заявив про переведення на 28-денну тарифікацію п'яти тарифних планів передоплати з 22 серпня і ще трьох - у вересні. Раніше на розрахунковий період тривалістю чотири тижні перейшли оператори "Київстар" і "Vodafone Україна".

У вересні 2018 року АМКУ розпочав розслідування факту зміни трьома найбільшими мобільними операторами країни ("Київстар", "Vodafone Україна" та lifecell) розрахункового періоду в тарифних планах.