Окупанти обстріляли бійців ООС 24 рази, але й втратили двох бойовиків

У середу, 19 червня, російські окупаційні війська на Донбасі 24 рази обстріляли позиції українських військових

Про це повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" терористи обстріляли позиції Об'єднаних сил біля Новотроїцького - з гранатометів різних систем, поблизу Лебединського - з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, неподалік Мар'їнки - зі стрілецької зброї, у районі селища Піски - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, під Водяним - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї, неподалік Павлополя - з автоматичних гранатометів, біля Богданівки - з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, під Гнутовим - з ручних протитанкових гранатометів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики обстріляли українські укріплення біля Новозванівки з автоматичних гранатометів, поблизу Луганського - з автоматичних гранатометів, неподалік Зайцевого - зі станкового протитанкового гранатомету та великокаліберного кулемету, під Попасною - з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів, у районі Кримського - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, під Світлодарськом - з ручного протитанкового гранатомету та великокаліберного кулемету, біля Новотошківського - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, неподалік Південного - з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

Упродовж доби 19 червня внаслідок ворожих обстрілів один український захисник загинув, один зазнав поранення, ще один - бойового травмування. На кожен обстріл Об'єднані сили відповіли вогнем із озброєння, що не суперечить Мінським домовленостям. За даними розвідки, 19 червня окупанти втратили двох бойовиків: одного - загиблим, ще одного - пораненим.

Від початку доби 20 червня загарбники двічі обстріляли позиції Об'єднаних сил: у районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід" поблизу Павлополя - з автоматичних гранатометів і стрілецької зброї, у районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Північ" біля Луганського - з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. Унаслідок ворожого обстрілу 20 червня один український військовий зазнав поранення.