Сонячні батареї, кав'ярня, коворкінг: у Зеленського розповіли, яким буде його офіс після переїзду з Банкової

Переїзд АП планується в будівлю Українського дому

Про це повідомила Команда Зеленського у Telegram-каналі.

Від назви "Адміністрація Президента" планують відмовитись і перейти до "офіс глави держави"

Зазначається, що АП планують перетворити з органу, який займався кураторством над різними державними інституціями до органу, який забезпечуватиме аналітичну роботу президента.

"Плануємо створити директорати за певними галузями. Вони будуть здійснювати аналіз політики і пропонуватимуть президенту, як розв'язувати чинні проблеми. Тобто: аналітика, моніторинг ситуацій + пропозиції президенту", - розповів заступник голови АП Руслан Рябошапка.

У новому приміщенні передбачаються сонячні батареї та теплові насоси. Також у проекті є місце для коворкінгу: зустрічей із ініціативними громадянами й спілкування з ними.

За словами розробників, виділено місце для кав'ярні. Президент Зеленський пожартував, що непогано було б, аби там був Starbucks, якого досі немає в країні.

Також пропонується 2 види з вікна майбутнього кабінету Зеленського: на Європейську площу або на Дніпро. Зеленському більше до вподоби вид на Площу.

Архітектори розповіли, що вони ще опрацьовують місце для протестів, бо це залежить від транспортної розв'язки, "треба думати".

Андрій Богдан (голова АП) наголосив, що знайшли концепцію, яка дозволить переїхати не за бюджетні кошти.