Трудовий кодекс безнадійно застарів, а закон про житлові відносини – це треш, - Зеленський

Президент Володимир Зеленський зазначив, що деякі закони мають піти в історію, адже Україні потрібно звільнитися від "нафталінового пострадянського регулювання"

Про це Володимир Зеленський сказав під час зустрічі з бізнесом, передає "Інтерфакс-Україна".

"Безнадійно застарів кодекс законів про працю. Він був створений в 1971 році, коли всіма підприємствами володіла держава, і фактично він повинен був захистити працівника державного заводу від свавілля радянського чиновника. Зараз, в 21 столітті, ми пропонуємо ті ж правила для підприємців, для офісів іноземних та інноваційних компаній і не дивно, що вони не хочуть їх приймати ", - сказав президент.

Він підкреслив, що вірить у здатність українців самостійно приймати правильні і сучасні рішення, і тому вважає декомунізацію держрегулювання і лібералізацію економіки пріоритетом своєї команди на ці п'ять років.

"Зараз 2019 рік і досі діє український закон, який регулює житлові відносини, вибачте, це треш, і це повинно піти в історію", - заявив Зеленський.

Він також зауважив, що Україні необхідно позбутися від "нафталінового пострадянського регулювання", яке впроваджувалося для планової економіки.

"Заборони для дорослої людини вільно розпоряджатися своїм майном, а саме: землею, валютними цінностями, або заборона вільно займатися діяльністю, яка не завдає іншим шкоду, наприклад, грати в легальні азартні ігри ... всі ці заборони повинні бути скасовані", - підкреслив президент.