ЄС продовжив на рік санкції проти Росії за анексію Криму

Рада ЄС продовжила обмежувальні заходи, які були запроваджені проти Росії за незаконну анексію Криму та Севастополя, до 23 червня 2020 року

Про це йдеться на сайті Ради Європейського Союзу.

"20 червня 2019 року Рада  продовжила обмежувальні заходи, які були запроваджені проти Росії за анексію Криму й Севастополя, до 23 червня 2020 року", - зазначається у повідомленні. 

Зокрема йдеться про заборону імпорту товарів з Криму й Севастополя до ЄС, інвестиції та туристичні послуги на півострові та експорт деяких товарів і технологій кримським компаніям.

У Раді ЄС ще раз наголосили, що Європейський Союз підтримує суверенітет й територіальну цілісність України, а також не визнає й продовжує засуджувати порушення міжнародного права з боку Росії.

Європейський Союз у липні 2014 року запровадив економічні санкції проти Росії за анексію Криму та дії з дестабілізації ситуації на сході України. У вересні 2014 року ці санкції було посилено.

У березні 2015 року Європейська Рада пов’язала дію обмежувальних заходів із невиконанням Росією Мінських домовленостей. Відтоді ЄС постійно продовжує економічні санкції проти РФ.