Зеленський заявив, що домовився з олігархами про гроші на соціальні програми

Президент України Володимир Зеленський заявив під час виступу на форумі бізнес-спільноти, що зустрівся з Пінчуком, Ахметовим та Коломойським. Олігархи готові підтримувати гуманітарні та соціальні програми

Про це повідомляє "112 Україна".

"Я недавно запропонував власникам великого бізнесу - Ринату Ахметову, Віктору Пінчуку, Ігорю Коломойському. З іншими я ще не зустрівся, збираюся. Десь ховаються ... Наприклад, пан Пінчук забезпечить квартирами сім'ї 24 наших полонених моряків і далі буде займатися проблемами соціальної допомоги всіх військовослужбовців. Це наша домовленість. З паном Рінатом Ахметовим ми не тільки досягли угоди про скасування формули "Роттердам плюс", а й домовилися, що він буде вкладати гроші в медицину, інвестувати в дороги, інфраструктуру Донбасу. Перший результат ви вже бачили, це 200 "швидких" для міських і сільських лікарень по всій країні. Пан Ігор Коломойський буде вкладати дуже великі гроші в інфраструктуру Донбасу, але він про це ще не знає ", - розповів Зеленський.

Зеленський додав, що машини швидкої допомоги профінансував Рінат Ахметов. Водночас він зазначив, що ніяких привілеїв ці люди не отримають.

"Зате ні їм, ні вам я не пропоную ніяких преференцій, тільки чесні, однакові для всіх правила - ніяких монополій. Тільки ті правила, від яких тільки ми, як країна, можемо виграти", - сказав Зеленський.