Філарет звільнив настоятеля Свято-Феодосіївського монастиря за неявку на "собор"

Почесний патріарх ПЦУ Філарет звільнив настоятеля Свято-Феодосіївського монастиря у Києві архимандрита Макарія (Папіша) і призначив на його місце архимандрита Андрія (Маруцака), який був у монастирі ченцем

Про це повідомляє BBC News.

Намісник монастиря Макарій напередодні відмовився брати участь у так званому "соборі" Київського патріархату. Натомість отець Андрій брав участь у цьому заході і Філарет пообіцяв висвятити його у єпископи.

Після вищезгаданих подій, у п'ятницю група людей на чолі з отцем Андрієм прибула в цей монастир поруч з Києво-Печерською лаврою і привезла два документи. Перший - наказ Філарета як Київського патріарха про звільнення намісника Макарія. Другий – документ про призначення на його місце архимандрита Андрія.

Філарет наразі є керівником Київської єпархії ПЦУ і в цій якості йому підпорядковувався монастир. Однак, церковна братія, яка не брала участь у “cоборі”, який скликав Філарет, не хочуть покидати монастир.

 Архимандрит Андрій, якого Філарет обіцяє призначити новим намісником, коментує:"Ситуація така, що фактично монастир архімандрит Макарій з братією захопив через те, що вони хочуть належати ПЦУ".

Він також додав, що викликали поліцію, аби "зафіксувати факт рейдерства".

Проте, повідомляється, що Макарій відмовився піти з посади намісника собору.

"Ми не йдемо у відкол і залишаємось в ПЦУ. Епіфаній затвердив мене вже намісником монастиря", -  сказав намісник монастиря Макарій.