Грузія під кийками й водометами: як в Тбілісі розганяли протестувальників. Фото, відео

У ніч на 21 червня грузинська поліція застосувала проти активістів сльозогінний газ, водомети і гумові кулі для розгону демонстрації біля будівлі парламенту у Тбілісі

Про це передає Еспресо.TV

Протести спалахнули на ґрунті поведінки депутата російської Держдуми від Компартії РФ Сергія Гаврилова під час Міжпарламентської асамблеї Православ'я, що проходить у Тбілісі. Він звернувся до учасників російською мовою, сидячи у кріслі спікера грузинського парламенту. Зазначається, що така вихідка російського депутата була без узгодження з організаторами засідання.

Представники опозиційних фракцій "Європейська Грузія" і "Єдиний нацрух" із державними прапорами заблокували президію парламенту.

Цей виступ і спровокував масові протести у Тбілісі та спробу штурму парламенту.

Поліція почала розганяти та затримувати протестувальників із застосуванням сльозогінного газу, виникли сутички. Протестувальники почали будувати барикади на проспекті Руставелі.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі вже відреагувала на ці події: заявила, що протистояння в країні вигідне Росії, а організатори протестів у Тбілісі діють на користь держави-агресора.

За попередньої інформацією ЗМІ, постраждалих вже кілька сотен, деякі в тяжкому стані.

Фото: Reuters