Гриневич: Інститути, які забезпечували українську ідентичність, можуть бути зруйновані

Міністр освіти і науки прокоментувала розпуск Ради

Про це Лілія Гриневич сказала у ефірі Еспресо.TV.

“Взагалі погана традиція, якщо ми маємо таке рішення КС і це початок діяльності. Ми вже приклад один мали - свого часу президента Януковича, коли він починав з такого рішення і чим це завершилось. Тому що це означає, що дуже багато загроз створюється іншим і реформам, і системам, які пов'язані з встановленням української держави”,- cказала Гриневич.

Міністр підкреслила, що "ті інститути, які мають забезпечувати українську ідентичність, яку ми закладали впродовж 5-ти років - зараз можуть бути зруйновані в такий спосіб".

Гриневич додала: "Ну, от подивіться, наприклад, мовна стаття закону про освіту, яка була в Венеційській комісії, яка обговорювалася дуже широко, і в КС вже відбулися абсолютно всі необхідні обговорення, але ми до цього часу не маємо по ній рішення". 

Крім того міністр прокоментувала спробу призначення на посаду професора КНУ юриста Андрія Портнова.

“Наприклад, пан Портнов, який прекрасно орієнтується у законодавстві і його характеризували, ті хто підтримував те, що він буде працювати у КНУ, що він чудовий юрист. Але для чудового юриста мало знань, тому, що ці знання можна використати, щоб захищати неправосудні рішення.Тому ми маємо говорити про морально-етичні аспекти і зберегти те, що досягли за 5 років”, - сказала вона.