Україна заборонила в’їзд двом ірландцям за вигуки "ДНР, уперед!"

Держприкордонслужба заборонила в’їзд двом ірландцям, які прибули з Дубліна в аеропорт "Бориспіль" і мали при собі символіку РФ та георгіївські стрічки

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

Рейсом з Дубліна до аеропорту "Бориспіль" прибуло 2 громадянина Ірландії 1998 та 1997 років народження, йдеться у повідомленні.

Зазначається, що прикордонники з'ясували, що чоловіки прилетіли в Україну з туристичною метою.

Наголошується, що один з них був у футболці з національною символікою країни-агресора. Він повідомив, що планує відвідати свою дівчину, громадянку України, проте з якою, як з'ясувалося, зворотного зв'язку у нього немає.

За словами іноземця стало відомо, що напередодні він перебував у Росії. Квитків на зворотний рейс іноземці не мали, йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час посадки літака ці пасажири дістали символіку РФ і георгіївські стрічки та викрикували слова: "ДНР, уперед!"

За даними прес-служби, у багажі ірландців прикордонники виявили предмети, що мають пропагандистський і провокаційний характер, зокрема національну символіку РФ і георгіївські стрічки.

Наголошується, що наразі громадян Ірландії не пропустили через держаний кордон, ім зроблено відмітки про заборону в’їзду в Україну терміном на три роки.