Раді запропонували позачергово розглянути законопроект про хімічну кастрацію педофілів

Позачергове засідання пропонують провести 27 червня

Про це лідер РПЛ Олег Ляшко заявив під час засідання парламенту, передає УНІАН.

На позачерговому засіданні Ляшко запропонував розглянути 2 питання.

  1. Ухвалення законопроекту про "відкритий реєстр педофілів" - проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо впровадження Єдиного реєстру осіб засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої чи малолітнього та посилення відповідальності за злочини, вчинені проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої чи малолітнього) (№6607).
  2. Законопроект "про хімічну кастрацію педофілів" - проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за злочини, вчинені щодо малолітньої чи малолітнього, неповнолітньої чи неповнолітнього та особи, яка не досягла статевої зрілості (№6449). 

"Коли в Німеччині було прийнято цей закон, злочини на сексуальному ґрунті знизилися до 3%. У Британії - з 40 до 5%", - додав Ляшко.

Також народний депутат закликав парламентарів зібрати 150 підписів за проведення такого позачергового засідання з двох питань.

Нагадаємо, у п'ятницю, 21 червня, поховали 11-річну Дар'ю Лук'яненко, яку через сексуальні мотиви вбив 22 річний Микола Тарасов.