Такі рішення приймають суди в бананових республіках, - Княжицький про вердикт КС щодо розпуску Ради

Президент Зеленський з перших днів почав нівелювати роль державних органів

Про це народний депутат, голова комітету ВР з питань культури та духовності Микола Княжицький розповів в ефірі Еспресо.TV.

Княжицький прокоментував рішення Конституційного суду про визнання конституційним указу президента Володимира Зеленського про припинення повноважень Верховної Ради.

"Президент Зеленський з перших днів почав нівелювати роль державних органів і самої системи української держави. Це небезпечно для національної безпеки держави. Такою саме загрозою є також рішення Конституційного суду, яке констатувало, що указ Зеленського був незаконним, але разом з тим воно не суперечило Конституції і народ повинен вирішувати. Знаєте, такі рішення приймають суди в бананових республіках, а не в незалежних державах. Єдине, що мені дає надію, - це те, що 5 суддів проголосували проти цього рішення", - сказав Княжицький.

За його словами, раніше в Україні вже були рішення КС про узаконення узурпації влади Віктором Януковичем і саме завдяки окремим думкам деяких суддів вдавалося потім повернути ситуацію у законне русло. Тому так буде і цього разу.