У Львові міністра освіти Гриневич не пустили до школи, де вона вчителювала

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич заявила, що у Львові її не пустили до школи, в якій вона раніше працювала вчителем

Про це Лілія Гриневич написала у Facebook.

"Мене як міністра освіти і науки вперше чиновниця від освіти м. Львова не пустила у школу поговорити з тренерами Нової української школи та перевірити впровадження реформи", - зазначила Гриневич.

За її словами, чиновниця з управління освіти вимагала написати листа та отримати дозвіл міського голови.

"Я три роки постійно у відрядженнях, намагаючись згуртувати спільноти вчителів, директорів, тренерів НУШ навколо реформи, бо ми всі співвідповідальні за успіх і продовження НУШ. Як ці зустрічі проходять - подивіться ФБ Міносвіти, там є відповідні онлайнтрансляції", - зазначила Гриневич. 

Вона наголосила, що з кожного міста і школи привозить у МОН зауваження до запровадження реформи - щодо навчання вчителів, якості закупленого обладнання, методичної підтримки шкіл. Потім, за її словами, у міністерстві з цим працюють для корекції процесів.

Водночас у прес-службі Львівської міськради зазначили, що не отримували жодної інформації щодо зустрічі міністра освіти і науки України з вчителями. 

Наголошується, що відбулась комунікація директора департаменту освіти ЛОДА з керівником навчального закладу, йшла мова про певну політичну агітацію, оскільки на зустрічі мав бути присутній один з кандидатів у депутати.

Ми вважаємо за неприпустиме проводити політичну агітацію у навчальних закладах міста, йдеться у заяві міськради.

Гриневич написала, що про політичну агітацію не йдеться.

"Але політичній доцільності байдуже на реформи. Особливо неприємно те, що це школа, в якій я була вчителем біології. Я все одно зустрінусь із педагогами. Вони самі прийдуть на зустріч на іншому майданчику, хоча з огляду на логістику візиту це буде не зручно", - наголосила міністр.

Гриневич зазначила, що їй зателефонував міський голова Львова Андрій Садовий, і сказав, що це не його позиція, обіцяв провести службове розслідування.